ישנם אנשים שאפשר להדביק להם את הכינוי "אנשי הפתרונות". מאחריות, חסכונות, יעילות והשתפרות בייצור ועבודה, הם משתמשים בחקר המדע והמתמטיקה על מנת לפענח שיטות חדשות שמתאימות לחברה בה הם משתלבים. אם אתם חושבים שאתם יכולים להתאים לקטגוריה הזו במהלך חייכם, זהו הזמן שלכם כחיילים משוחררים להתחיל לימודי הנדסה.
השתלבות בטכנולוגיה והייטק
אחרי לימודים אקדמיים המספקים תואר בהנדסה או תעודת הנדסאי ביד, המקצועות בתחום ההנדסה סובבים סביב התקדמות הטכנולוגיה וגם ההייטק, וזה אומר שההשתלבות בתחומים הנ"ל תהיה עבורכם פשוטה. זה ידוע שהטכנולוגיה וההייטק הם העתיד, ואלו הם התחומים שמדברים לרוב להמון צעירים שמחזיקים ידע ונסיון בתחום ההנדסה. אם חשבתם להשתלב במקצועות כאלה, בואו נגיד שאחרי לימודי הנדסה הדרך היא הרבה יותר קצרה.
דרושים מהנדסים
אנשי ההנדסה עומדים על תקן הדובדבן שבקצפת שתמיד היה ויהיה ביקוש עבורו בשוק התעסוקה בישראל. אפשרויות הקידום מפוארות, השכר מתגמל בהתאם והתנאים בדרך כלל יוצאי דופן. בהמון חברות ועסקים שונים מחפשים מהנדסים למטרת קידום העסק בצורה הטובה ביותר שיש, שיעניקו נסיון חשוב בתחום ובמקצוע. לא רק בישראל, גם בחו"ל אם זה בארה"ב או אירופה, מחפשים מהנדסים למטרות שונות בביקוש גבוה.
תנאי קבלה לתואר בהנדסה
לימודי הנדסה הם לא לימודים לא פשוטים שדורשים מכם בסיס חזק במקצועות המתמטיקה והפיזיקה. באופן כללי הדרישות בדרך כלל למכללות ואוניברסיטאות יהיו מכוונות כמה שיותר ל4 יחידות ומעלה במתמטיקה עם ציון גבוה, במוסדות שונים גם הדרישה ל5 יחידות בפיזיקה, או מכינה קדם אקדמית, ופסיכומטרי עם ציון כמותי שעומד מעל 130. אם יש לכם את הבסיס הנדרש ללימודי הנדסה, תוכלו להגיש מועמדות בקלות, ואם לא, תוכלו תמיד לשפר ולהשתפר כדי להתקבל ללימודי ההנדסה שרציתם.