מה צריך כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון? האם ציוני הבגרות הם מספיקים או שאין כל דרך להימנע מהמבחן הפסיכומטרי האיום והנורא? הנה כל התשובות. לימודי תואר ראשון נחשבים ללימודים "גבוהים" ולא בכדי. מדובר בלימודים שאורכים בממוצע שלוש שנים, ובסופם מקבלים הבוגרים תואר אקדמי שביכולתו לפתוח להם דלתות רבות. בניגוד ללימודי תעודה, או לקורסים מקצועיים כאלה ואחרים, ללימודי תואר ראשון יש בדר"כ דרישות סף שרק מי שעובר אותן זכאי להתקבל ללימודים. מהן הדרישות? ובכן הן משתנות מתחום לימודים כזה לאחר וכן ממוסד לימודים אחד למשנהו.
דרישות סף ללימודי תואר ראשון באוניברסיטאות
דרישות הכניסה לאוניברסיטאות ברוב המקרים יהיו קשות יותר מאלו של המכללות. זה אומר שמי שמנסה להתקבל לאוניברסיטה ייאלץ להוכיח יכולות גבוהות יותר על מנת להירשם ללימודים. בחלק ממסלולי הלימוד יידרשו מכם ציון פסיכומטרי מסויים ובחלק אחר תצטרכו גם להציג ציוני בגרות. במקרים נוספים ייתכן ותצטרכו אף לבצע מבחן פנימי של אותה אוניברסיטה שייקבע האם אתם עומדים בדרישות שלה.
מה צריך כדי להתקבל לתואר ראשון במכללה?
הדרך ללימודי תואר ראשון במכללה היא ברוב המקרים מעט פשוטה יותר מאשר הדרך ללימודים באוניברסיטה. אין זה אומר שכל אחד יכול להתקבל, משום שגם למכללות תידרשו להציג יכולות כאלה ואחרות. בחלק מהמכללות אף ייסתפקו בציוני הבגרות שלכם (במידה והם מספקים כמובן) ותוכלו כך לדלג על אימת המבחן הפסיכומטרי. בשנים האחרונות נחשבים הלימודים במכללות ללימודים ברמה גבוהה במיוחד שלא נופלת מרמת הלימודים באוניברסיטאות.
תואר ראשון בלי פסיכומטרי
עבור רבים מהצעירים נחשב המבחן הפסיכומטרי לדבר כל-כך מאיים עד שהם יעשו הכל כדי להימנע ממנו. החדשות הטובות הן שישנם מסלולי לימוד ומוסדות לימוד שייקבלו אתכם גם אם לא תבצעו את המבחן הנורא כל-כך. כמובן שהתנאי לכך הוא שתציגו ציוני בגרות מספקים ובחלק מהמקרים גם תצטרכו לעבור מבחן פנימי של אותו מוסד לימודים.